Läsledare utbildade i Västernorrland

I början av april befann jag mig i Västernorrland! Först tre dagar i Sundsvall för en läsledarutbildning, på fantastiska Kulturmagasinet som förstås rymmer biblioteket. Sedan tog jag bussen till Härnösand där jag träffade läsledare som ville veta mer om shared reading med barn och unga.

Henrik utanför Sundsvalls Stadsbibliotek

Röster från utbildningen:

”Jag har vuxit som läsare genom att få vara med om flera shared reading-stunder. Jag har vuxit som ledare genom att tagga ner, släppa kraven och släppa kraven: inte lära ut att simma, utan att bada , leka i vattnet tillsammans.”

”Jag har lärt mig mycket om mig själv och om litteratur jag tidigare inte läst. Fantastiska dagar.”

”Det har varit väldigt fint att få delta på utbildningen, få verktyg för att använda shared reading och bli påmind om litteraturens goda kraft för människans välmående.”

”För första gången på länge har jag delat texter och läsning med andra. Det har gjort mig inspirerad och peppad på läsning igen.”

”Man har fått upp ögonen för litteraturen på ett annat sätt. Jag har arbetat med fördjupande boksamtal, men detta känns som en mer omedelbar och tillgänglig arbetsmetod att koppla litteratur med känslor och tankar.”


Publicerat

i

av

Etiketter: